Sista arbetsveckan innan jul.

magdalena bibik-westerlund arbetsvecka

Tillhör du dem som stressar ihjäl dig inför julen eller har du redan börjat trappa ner? På min att göra lista står det alltid rätt mycket saker och i praktiken blir den aldrig helt tom (månatliga återkommande saker står där, annars glömmer jag bort dem). Jag har dock aldrig varit en person som skräms av många tasks och – tro det eller ej – kan klara av att stänga ner hemmakontoret (jag jobbar mest hemifrån) även om något inte är klart. Min teori är att så länge du inte jobbar som akutläkare eller brandman, så finns det väldigt få saker som faktiskt måste göras just där och då.

 

[big_text]Att stressa sig hela vägen fram till jul gör det hela inte bättre. Let it go.[/big_text]

 

Jag gillar dock att börja på en så “ren” mailinkorg som möjligt när nya året startar, på så få oavslutade projekt och hängande ärenden, att jag prioriterar just dessa under de arbetsdagarna som är kvar. Tänk “bokslut” liksom. Jag gillar när det är klart. Så detta ägnar jag mig åt i veckan:

  • fakturera ut årets alla företagsgig. Vissa gäspar av bara tanken på adminjobb, men jag gillar det. Det ger mig koll och överblick på hur det går för oss.
  • betala alla räkningar och fakturor som gäller året. Min förhoppning är att alla komiker ska komma in med sina fakturor innan året är slut (tänk om!)
  • lansera 2 nyheter som kommer på Stockholm Comedy Club i vår – och hoppas på att uppmärksamma läsare hinner haffa biljetter som en sista minuten julklapp
  • vara med på årets sista Female Friday på Estelle
  • rensa datorn på alla gamla filer och bilder – oh vad behövligt, den håller på att lägga av! 
  • prestera den bästa julbuffén jag någonsin har lagat
  • julstäda (ja, det är väl det enda som jag skulle kunna vara utan)

 

[full_post] [image_slider name=”slider1″ speed=”1200″ hover_pause=”true” auto=”true”][image_slide img=”http://magdalenabibikwesterlund.se/wp-content/uploads/2017/05/item_img_01.jpg”][image_slide img=”http://magdalenabibikwesterlund.se/wp-content/uploads/2018/12/Ggv4W2OSES3B9ad9kDMg.jpg”][/image_slider] [/full_post]

 

Jag hoppas att din tid fram till jul är så avslappnad som du vill ha den. Julstress mår ingen bra av!