När effekten uteblir – kill your darlings.

crazy dog lady podcast magdalena bibik-westerlund

Att säga “tack och hej” till en idé kan vara riktigt svårt. Speciellt om det finns nostalgi inblandat, eller om idén är för gott ändamål. Personligen är jag en pragmatiker och om något inte funkar som det ska, då ska man inte fortsätta. Så efter ett noga övervägande har jag bestämt mig för att…

Crazy Dog Lady podcasten läggs ner.

Meningen med podden var att den skulle stötta en välgörenhetsorganisation som jobbar med hemlösa hundar. Varje vecka skulle jag ha en eminent gäst i studion, men vi skulle också gå igenom de hundarna som behövde akut hjälp, i hopp om att någon som lyssnar skulle skicka in en intresseanmälan. Det fanns två problem med det här:

  1. Den grupp på Facebook som jag såg som min största marknadsföringskanal såg podden som “reklam” och den fick inte delas där. En grupp som består av adoptörer som både delar passionen att hjälpa hundar och säkert inspirerar andra till att adoptera. Oförståeligt.
  2. I augusti förra året tillät jag mig själv att bli utmanövrerad av en kvinna som jobbar inom organisationen som jag helt enkelt inte kan kommunicera med. Jag brukar inte låta mig uteslutas om jag inte vill, men hon lyckades ta bort min motivation – och ska jag jobba ideellt så jobbar jag inte med “rutten frukt” (ursäkta uttrycket. För er som inte fattar: när man lägger en rutten frukt i fruktkorgen, så ruttnar så småningom alla andra frukter). Så mitt engagemang i organisationen slutade på sensommaren.

Jag hade beslutet att antingen lägga ner eller fortsätta och jag valde att fortsätta – för jag menar, om en enda hund hittar nytt hem tack vare podden så är det värt det. Eller? Det är lite långsökt. Tro inte att min kärlek för hundar är slut bara för att podden läggs ner. Tvärtom! Frågan är om jag skulle kunna jobba för hundarnas bästa på ett annat sätt?

Jag har beslutat att istället för att samla in pengar från andra, direkt donera en viss procent av mina inkomster till hundvälgörenhet.

Jag är väldigt tacksam för alla gäster som jag har fått prata med i podden – och jag älskar att podda, så en annan podcast är in the making (föga förvånande kommer den att handla om Creative Business Thinking).

Det som jag inte har stängt ner är Etsybutiken, som du kan hitta HÄR. Jag har också sänkt priset på Guldtassen från 899:- till 699:-, så att vi kan sälja ännu fler tassar. Är du en Crazy Dog Lady (eller Crazy Dog Man), se till att skaffa en guldtass!

guldtassen magdalena bibik-westerlund

För dig som kommer sakna podden – spana in Hundpodden Vår Bästa Vän, som är fantastisk!