Hemmakontor 2.0

Jag har jobbat hemifrån i många år. Först på Gävlegatan i Stockholm, sedan i Farsta och nu nyligen i Skebobruk. Sedan september i år har vi ett läckert kontor mitt i Norrtälje (House of Comedy och Creativity House – aka Janne och jag delar det “det gula huset vid ån”), men… jag har kommit till insikt att jag gör mitt allra bästa jobb från ett skrivbord i hemmet. Plus, sedan vi skaffade Källgränd 10 så har jag faktiskt saknat vårt fantastiska hem. Så nu flyttar Creativity House tillbaka hem (och det kommer hända en massa annat coolt på kontoret!)

Igår inredde vi hemmakontoret 2.0.

Nästan klart, det som är kvar är ett skrivbord (glasbordet åker tillbaka till Norrtälje) och så allt som ska transporteras från kontoret (ett gäng böcker och lite fotolampor mm). Här ska det nu skrivas bok, spelas in YouTube och poddar, spelas in onlinekurser och utbildningar. Jag är himla pepp! From årsskiftet kommer jag att fokusera majoriteten av min tid på Creativity House (hon som har roddat 4 bolag ska nu rodda 1 bolag – fatta!) och då är det inte mer än rätt att jag jobbar sådär lite enskilt. Snyggt, eller? Skåpet hittar du här (ej sponsrad post, bara tips – det är jäkligt bra!)

Tips för dig som jobbar hemifrån:

  • Chilla! Lyssna inte på alla andras åsikter och fördomar. Det som känns rätt för dig är rätt för dig. Du har säkert hört att “man blir störd hela tiden av tvätt och disk” eller att man “inte jobbar” när man jobbar hemifrån. När du tar din paus (som du hade gjort på ett kontor, och då säkert pratat med en kollega) så kan du absolut dra igång en tvätt – snacka om effektivt!

    Om du gör ditt bästa jobb hemifrån – gör det! Det är endast resultatet, och alltså inte antalet nedlagda timmar eller när på dygnet som du jobbar, som räknas.
  • 10 minuters cleanup! Detta gäller för alla – vare sig man jobbar hemifrån eller inte. OM du har något som du tror kommer störa dig under dagen, se till att få det undanstökat på en gång. Är det disken – gå och diska innan du sätter dig vid skrivbordet. Eller ring det där telefonsamtalet som du inte kan sluta tänka på. Om det handlar om att städa undan eller liknande – sätt en timer och lägg ifrån dig telefonen – du kommer bli förvånad hur mycket du hinner på 10 minuter!

    Jag pratar mycket mer om 10 minutaren i Creative Business Thinking Plannern – en kalender som du kan ladda ner alldeles gratis på https://creativity.house/planner

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *