“Fantomnotiser”

Du har säkert hört talas om “fantomsmärtor”, Om inte, låt Wikipedia hjälpa dig:

Fantomsmärta är smärta som upplevs komma från en amputerad kroppsdel.

Smärtan som upplevelse är verklig. Att den felaktigt lokaliseras till en kroppsdel som inte finns, beror på att signaler från de kvarvarande delarna av de amputerade nerverna uppfattas av centrala nervsystemet, det vill säga av ryggmärgen och slutligen hjärnan, som kommande från den borttagna kroppsdelen.

2019 har jag upptäckt FANTOMNOTISER, och det visar sig att jag inte är ensam om det! Jag nämnde det för min bästa kompis Åsa och hon kände igen det direkt.

FOTO: VISHVEN SOLANKI FOR PEXELS

Det handlar alltså om att tro att man får notiser från sin smartklocka FASTÄN KLOCKAN INTE ENS ÄR PÅ! Är det inte helt sjukt, så säg!

Jag har haft ett kluvet förhållande till min Apple Watch på sistone. Jag älskar att ha en GPS på armen och att kunna se hur många grader det är ute (valet av jacka till Zumo), men jag mer och mer blivit störd av alla andra notiser. Eller… jag är en person som tittar på dem när de kommer in och då kommer jag ur flow. De senaste månaderna har jag tagit av mig klockan mer och mer – men då, kära läsare har jag fått FANTOMNOTISER! Den här klockan gör sig påmind fastän den ligger i byrålådan! Jäkligt läskigt!

Min stora förändring (en av) till nästa år, fast jag började redan nu, är att jag lägger ifrån mig telefonen mycket mer. Och då ska man inte heller ha en smartwatch, det blir kontraproduktivt. Igår sålde jag min Apple Watch till en väninna. Lustigt nog har jag inte haft en enda fantomnotis sedan dess…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *