Det handlar aldrig om tur.

Har du någonsin fått en kommentar att du har tur som har lyckats med något? Eller att saker har kommit lätt för dig? “Du har ju så lätt för dig med allt du gör”. Eller något annat liknande. Varje gång jag får något sådant i ansiktet, så skakar jag inombords av vrede. Om den som säger det bara visste (eller orkade se) hur mycket hårt jobb som ligger bakom! 

På House of Comedy har vi en rolig vår att se fram emot. Vi fortsätter på succékonceptet Female Friday, vi har skrivit avtal med Casino Cosmopol och så har vi startat Stockholms (landets?) enda hundvänliga standupklubb på Fröjdas. Min creative agency lanseras nästa vecka och jag fortsätter att undervisa på Axelsons. Crazy Dog Lady podden är poppis och trevliga gäster är bokade. Magasinet har fått många läsare, vilket är roligt. 

INGET av det har med tur att göra.

En del av mig tror ändå att folk fattar att för att komma någonvart så måste man jobba. Kommentarerna kommer oftast från “jag ska passa på att gå tidigt från jobbet idag”-typen, och till viss del så tror jag att de fungerar som någon försvarsmekanism, eftersom dessa människor sällan har “tur” i arbetslivet. Men news flash: “jag ska gå tidigt”-mentaliteten är inte ett recept på framgång. INGEN som har lyckats (som jag har träffat) har någonsin gått tidigt! Här kommer ett citat som jag älskar och som jag brukar ta till i det här läget.

I’ve been surprised by people’s naïveté that hard work isn’t part of the equation. – Gary Vaynerchuk

Medan Janne är borta i 2 veckor, passar jag på att jobba. Oavsett när på dygnet (jag skiftar gärna dygnsrytm om jag kan och vaknar sent och jobbar sent) så är det ändå ett gäng timmar som läggs på att göra vettiga saker. Jag menar inte att alla ska göra det, men… någon som väljer att lägga 10 timmar på en lördag på att bygga sin business har mer “tur” än någon som väljer att lägga 0 timmar på att bygga sin business. Eller hur? 

Idag är det söndag och söndagskontoret är precis lika öppet. Vi litar inte på tur.