Minimalistshopping: 7 väskor ut – 1 väska in.

Den 9 mars 2019 har jag varit egen företagare i 10 år. Det är värt att fira, tycker jag! Och vad är då bättre än att uppgradera lite av den minimalistiska garderoben med en klassisk designer piece? Jag gav mig själv en LV-plånbok i julklapp och… jag måste erkänna att jag fick lite mersmak. Så för andra gången på ett tag använde jag Designer Vintage för att hitta en “because I’m worth it”-pryl:

Åter igen ett sånt där fynd som var lite för bra för att gå miste om. Den kom idag och är ännu finare än på bilderna.

Det finns en story kring en tidigare LV-väska som jag hade unnat mig ny i Stockholmsbutiken ca 2012 (en Neverful L – ni som vet vet), men tvingades sälja när jag behövde betala en oväntad affärsfaktura – DET är entreprenörskap, guys – inte alla coola grejer som man får ta del av när man bygger bolag utan när man måste sälja en kär pryl för att betala en leverantör ur sin egen ficka! Så att få hem denna lilla sötsak var lite av en redemption för tidigare, förutom att jag nuförtiden skulle ha svårt att betala nypris för den – jag dömer ingen men jag själv föredrar att skänka pengar till hemlösa hundar.

Det finns ett litet “men” i detta, haha. Minimalisten har handlat, hörni! Och jag vet hur jag själv fungerar så….

1 väska in = 7 väskor ut! Seriöst!


Eftersom jag inte “behövde” den här, utan mest ville ha den – och troligen kommer bara använda den här väskan och inte några andra, så kommer nu ett gäng väskor att åka till Sellpy! Om ca 6 veckor (det tar så pass lång tid innan grejerna kommer upp på nätet, de verkar ha galet mycket att göra) kan du hålla utkik om du vill fynda några av dessa:

Steve Madden. Använder den inte, så den är i mint condition. Jag hade en idé om att detta skulle vara “jag” när trenden kom. Det var det inte. Jag tycker att den är fantastisk, men den bara hängde här hemma.

Zara. Seemed like a good idea at the time, men jag har bytt telefon och plötsligt får inte mina saker plats. Gillar den skarpt, önskar att den var större.
En trotjänare, som nu får direkt konkurrens av LV. Exakt samma funktion. Minimalisten har fattat beslut.
Åhléns. Direkt konkurrens med plånboken. Behöver inte 2.
Adax. Min följeslagare i 12 år. Slut enligt mig, men någon kan säkert putsa upp den och ha glädje av den. Jag älskade den!
Wera. Också den en trotjänare son enligt mig har gjort sitt. Men om man vill putsa och feja lite, så kan den nog hålla ett tag till.
Den här fick INTE följa med till Sellpy, utan till återvinningscontainern. Jag är inte ett fan av kopior, detta var mitt livs enda undantag – köpt i Turkiet för 4 år sedan, men nu helt slut. Jag har rest jorden runt med den, känns det som.

Sellpy är köparens marknad, så troligen kommer de här bebisarna inte vara så dyra när de väl kommer ut.

Så här såg det ut i min Stylebook innan – och så här ser det ut nu:

Innan rensningen.

Nu.

Jag tror att vi generellt har för mycket saker – ju mer vi rensar, desto mer använder vi av det vi har – och desto mer uppskattar vi det vi har. Jag älskar att “använda slut” grejerna, så när jag väl uppgraderar något så är det alltsom oftast för att det finns ett behov av ersättare.

Förresten, min mellandagsshopping på Zara blev… so and so. Den fantastiska kjolen (se mer här) åker i retur idag.