Höjdpunkter från 2018.

2018 börjar lida mot sitt slut och som många andra väljer jag att blicka tillbaka och ta fram det som har definierat det här året. Efter ett tufft 2017 (kanske mitt värsta år professionellt) kom ett 2018 som bjöd på många stora förändringar. Om någon hade berättat för mig för ett år sedan hur livet skulle se ut idag, så hade jag kanske inte trott dem. Vill du hänga med på resan? Varsågod (in random order). 

Här är mina höjdpunkter från året som har gått.

Vi köpte hus och lämnade Stockholms förort för ett permanent liv i Roslagen.

Efter tillräckligt många kapsyler i stadsparken och otaliga timmar av “Hemnetknarkande” bestämde Janne och jag oss för att åka ut och kolla på 2 hus. Och ett av dem blev det. Vi älskar det, Zumo lever livet och tro det eller ej: vår värld blev STÖRRE efter att vi lämnade Stockholm och flyttade till en by med 284 invånare!

Stockholm Comedy Club blev House of Comedy Nordic AB.

Det var dags för Stockholm Comedy Club att bli ett AB. Och då vi av olika skäl inte kunde registrera Stockholm Comedy Club AB, blev det House of Comedy Nordic AB. Så roligt hur psykologin funkar egentligen – så fort namnet gick igenom så började vi tänka större. “Nordic”. Så TACK till omständigheterna som gjorde oss förhindrade att ta vårt förstahandsval, det här blev med facit i hand så mycket bättre!

Utsålda shower och lovande samarbeten.

Vi har haft en riktigt bra höst på Stockholm Comedy Club, med flertalet utsålda shower. Female Friday var åter igen vår bästa show. Tjejer kan! Vi har också signat med Casino Cosmopol för nästa år, ett samarbete som vi ser väldigt mycket fram emot (all information här).

Jag fyllde 40.

I augusti fyllde jag 40. Jag har aldrig lagt någon värdering i att fylla år – jag gillar det inte, jag ogillar det inte, ålder är bara en siffra. Men min 40-årsdag blev väldigt trevlig, och en av de fantastiska sommardagarna i den nya trädgården. Att min bästis var på plats var grädde på moset.

Midsommar.

När man bor i en idyll, så blir Midsommar en riktigt härlig högtid. Åter igen var Åsa och Palle på plats – och så den här härliga trion! (första bilden = KÄRLEK!!)

Jag hoppas att det här blir en årlig tradition (kanske med snyggare frisyr för min del nästa år!)

Drev och skit.

Jag hoppas nästan att det har undgått dig vilket jävla drev vi var med i somras (du kan läsa lite här om du är intresserad). Extremt obehagligt att se vad folk dristar sig till att göra. Jag fick min beskärda del av hat och hot efter att ha uttryckt en åsikt hösten 2017 och då valde jag att inte göra något. Den här gången valde jag att ta ställning och tuffa till mig. Jag är inte van vid hat och hot och brukar inte vilja ta en konflikt om jag inte måste, eftersom jag inte vill argumentera (har man läst juridik så kan man konsten att argumentera och är man också lite rak och direkt till sättet så blir folk väldigt ledsna om jag väljer att ta fighten. Hittills har jag istället blivit ledsen och låtit den andra vara). Något hände med mig i somras i samband med det här drevet. Jag slutade att ta skit överlag i alla sammanhang av mitt liv. Det har inneburit lite med “konflikter” men äntligen har jag börjat säga vad jag tycker och agera därefter. Extremt befriande. Kommer aldrig sluta med det.

Zumo har blivit stor!

Kolla in den här killen – han har blivit stor!

Att se honom trivas så bra här på landet är nog den största höjdpunkten av dem alla!

Crazy Dog Lady Club kom till.

Jag slutade jobba för Hundar Utan Hem (Se “ta ingen skit” – stycket. Det finns en kvinna inom organisationen som jag inte vill jobba med om jag ska jobba ideellt) och istället så kom Crazy Dog Lady Club till – en community som inte är knuten till en speciell organisation och kan välja helt fritt vem vi vill supporta. Podcasten är poppis och Guldtassen finns på Etsy. Så här långt har vi samlat ca 50000 kr till hemlösa hundar och jag är rätt så nöjd med inledningen.

crazy dog lady podcast

Vad är dina höjdpunkter från året som har gått? Jag hoppas att du vill följa med på mina nästa år också!